Gå til hovedindhold

Værdibørsen PLUS

Værdibørsen PLUS består af 3 hold med 3 - 4 fag på hvert hold. Et hold koster 850 kr. pr. år, og ved køb af et hold får du adgang til alle fag på holdet i hele sæsonen.

 • Læs op

Indhold

  Værdibørsen PLUS er for førtidspensionister og ledige fleksjobbere i Aarhus Kommune. 

  Her kan du deltage i spændende aktiviteter sammen med andre. Du kan for eksempel udfolde dine kreative evner i keramikværkstedet, fordybe dig i spændende diskussioner med de andre på filosofiholdet eller gå til yoga for at træne styrke og balance. 

  Værdibørsen PLUS er et samarbejde mellem Aarhus Kommune og FO-Aarhus, og består af 3 forskellige hold, som indeholder 3 - 4 fag. Når du er tilmeldt et hold, kan du frit vælge imellem alle fagene på holdet og deltage i op til tre forskellige aktiviteter hver uge.

  Hvert fag har en dygtig underviser, der sørger for at tilrettelægge undervisningen, så alle kan være med. Herunder kan du se holdbeskrivelserne og nederst på siden finder du holdplanen.

   

  Holdbeskrivelser

  Timen er en blanding af bløde og blide bevægelser, hvor vi både strækker kroppen godt igennem og får bevæget kroppens forskellige dele. Vi varmer langsomt op, indstiller sindet til nærvær og smidiggør kroppen del for del.

  Vi arbejder med åndedrættet - både ved åndedrætsøvelser og ved at koble vejrtrækningen med øvelserne igennem hele timen. 

  Alle kan være med uanset alder, erfaring og skavanker/skader. Der er altid alternativer eller forskellige niveauer af en øvelse og du kan lave øvelsen lige som den passer bedst til dig.

  Jeg guider både mundtligt og visuelt - med ord og visning af øvelserne, så det er nemt at følge med. Vi afslutter altid med en dejlig afspænding.

  På holdet tegner og maler vi sammen. Vi vil både arbejde individuelt med at realisere egne projekter og forfølge og udvikle det personlige udtryk, og vi vil arbejde med fælles opgaver og igennem forløbet stifte bekendtskab med forskellige  genrer og teknikker og kunsthistoriske bevægelser.

  Vi arbejder i et åbent miljø med plads til både nybegyndere og øvede. Man medbringer egne materialer.

  Mindfulness er en række teknikker, der – over tid – hjælper til at erfare, acceptere, forstå og frigøre sig fra vanskeligheder i livet; samt til at være sig sine glade og tilfredse stunder og gode kvaliteter bevidst og kunne anvende dem både til gavn for sig selv og for andre.

  Visse mindfulness teknikker hjælper til at mindske stress, bekymringer, vrede og grublerier. Andre mindfulnessteknikker udvikler glæde, energi, ro, sindsligevægt, medfølelse og venlighed.

  På filosofiholdet kaster vi os over stort og småt. Livets store eksistentielle spørgsmål bliver vendt og drejet. Vi undersøger livsanskuelser og verdensforståelser. Kunst, kultur, politik, religion, etik og filosofi er alle områder som vi arbejder med.

  Vi diskuterer åbent alt fra østens livsfilosofier, vores moderne samfund eller de gamle grækeres demokrati idealer. Programmet afspejler deltagernes ønsker og nysgerrighed, så deres ønsker afgør, hvilke emner, tanker og debatter, som vi kaster os over.

  Efter sommer begynder vi først med fransk filosofi, hvorefter vi sammensætter et program efter deltagernes ønsker.

  Holdet er fortrinsvist for mennesker med demens i tidlig fase. Pårørende, venner og familie er også velkomne til at deltage på holdet sammen.

  Gennem forskellige øvelser arbejder vi med kondition, koordination, balance og kropsbevidsthed. Pulsen kommer op og vi kombinerer den fysiske træning med udfordringer for hjernen via SMART-træning. Vi skal have det sjovt samtidig med at kroppen bliver stærkere.

  Vi afslutter altid med afspænding inspireret af yoga.

   
  Her kan du se holdplan for 2023/2024

   

  Tilmelding og betaling

  Tilmelding foregår ved at sende en mail til: vaerdi@mso.aarhus.dk, hvor du opgiver følgende informationer:

  1. Dit navn og telefonnummer
  2. Hvilke(t) hold du ønsker at tilmelde dig
  3. Hvilke(t) fag, du ønsker at følge

   

  Sidst opdateret: 10. april 2024