Gå til hovedindhold

Værdibørsen PLUS

Værdibørsen PLUS består af 2 hold med 3 - 4 fag på hvert hold. Et hold koster 1050 kr. pr. år, og ved køb af et hold får du adgang til alle fag på holdet i hele sæsonen.

 • Læs op

Indhold

  Værdibørsen PLUS er for førtidspensionister og ledige fleksjobbere i Aarhus Kommune. 

  Her kan du deltage i spændende aktiviteter sammen med andre. Du kan for eksempel udfolde dine kreative evner i keramikværkstedet, fordybe dig i spændende diskussioner med de andre på filosofiholdet eller gå til yoga for at træne styrke og balance. 

  Værdibørsen PLUS er et samarbejde mellem Aarhus Kommune og FO-Aarhus, og består af 2 hold, som indeholder 3 - 4 fag. Når du er tilmeldt et hold, kan du frit vælge imellem alle fagene på holdet og deltage i op til tre forskellige aktiviteter hver uge. Vi gør dog opmærksom på, at der er begrænsede pladser på flere af fagene, dette som følge af lokaleforholdene. Pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet.

  Hvert fag har en dygtig underviser, der sørger for at tilrettelægge undervisningen, så alle kan være med. Herunder kan du se holdbeskrivelserne og nederst på siden finder du holdplanen.

   

  Holdbeskrivelser

  Tekst kommer snarest...

  På holdet tegner og maler vi sammen. Vi vil både arbejde individuelt med at realisere egne projekter og forfølge og udvikle det personlige udtryk, og vi vil arbejde med fælles opgaver og igennem forløbet stifte bekendtskab med forskellige  genrer og teknikker og kunsthistoriske bevægelser.

  Vi arbejder i et åbent miljø med plads til både nybegyndere og øvede. Man medbringer egne materialer.

  På filosofiholdet kaster vi os over stort og småt. Livets store eksistentielle spørgsmål bliver vendt og drejet. Vi undersøger livsanskuelser og verdensforståelser. Kunst, kultur, politik, religion, etik og filosofi er alle områder som vi arbejder med.

  Vi diskuterer åbent alt fra østens livsfilosofier, vores moderne samfund eller de gamle grækeres demokrati idealer. Programmet afspejler deltagernes ønsker og nysgerrighed, så deres ønsker afgør, hvilke emner, tanker og debatter, som vi kaster os over.

  Efter sommer begynder vi først med fransk filosofi, hvorefter vi sammensætter et program efter deltagernes ønsker.

  Yin yoga er en meditativ og mindful form for yoga som henvender sig til dig, der har brug for at komme ned i gear og strække kroppen igennem. Yin yoga har sine rødder i den kinesiske medicin og meridianlære.

  Gennem mindful yin-pulseringer og længere holdte yin-stillinger stimuleres kroppens bindevæv, musklerne afspændes og nervesystemet beroliges. Samtidig trænes der nærvær og kropsbevidsthed.

  Åndedrætsøvelser og afsluttende afspænding i Savasana stilling er også en del af yogapraksis. 

  Gennem forskellige øvelser arbejder vi med kondition, koordination, balance og kropsbevidsthed.

  Pulsen kommer op og vi kombinerer den fysiske træning med udfordringer for hjernen via elementer fra SMART træning. Vi skal have det sjovt samtidig med at kroppen bliver stærkere.

  Vi skal have det sjovt samtidig med, at vi træner styrke og kondition. Efter en grundig opvarmning kommer vi rundt om hele kroppen med eller uden redskaber, så kroppen bliver stærk og smidig og kondition forbedres.

  Der afsluttes altid med grundig udstrækning. Når vejret tillader det, foregår træningen i de nærliggende grønne omgivelser. Der tages udgangspunkt i deltagernes ønsker og begrænsninger. 

   
  Her kan du se holdplan for 2024/2025

   

  Tilmelding og betaling

  Tilmelding foregår ved at sende en mail til: vaerdi@mso.aarhus.dk, hvor du opgiver følgende informationer:

  1. Dit navn og telefonnummer
  2. Hvilke(t) hold du ønsker at tilmelde dig
  3. Hvilke(t) fag, du ønsker at følge

   

  Sidst opdateret: 8. juli 2024